Camping op 60 km van Beaune

Beaune

Beaune 1000 660 lambelin-eperviere

Een camping op 60 km van Beaune, de hoofdstad van de Bourgondische wijnen

Hoewel Beaune een wandeling door de oude stad meer dan waard is, is het vooral de moeite waard vanwege de beroemde Hospices. De term Hospices omvat het ziekenhuiscentrum, het Hospice van Liefde en vooral het Hôtel-Dieu. Het is dit laatste waar men aan denkt als men aan de Hospices denkt. De trots van Beaune en een waar meesterwerk van Bourgondisch-Vlaamse kunst, dit gebouw bedekt met geglazuurde tegels werd gebouwd in de 15e eeuw. Naast de voorgevel en de buitengewone chambre des pauvres (een immense zaal van 72 meter die wordt afgeschermd door een prachtig gewelf in de vorm van de romp van een gekanteld schip), is het Hôtel-Dieu ook de moeite waard vanwege de collecties. Het is een weelderig decor voor een van de juwelen van de religieuze schilderkunst, Rogier Van der Weydens Laatste Oordeel.