Camping op 20 km van Chalon-sur-Saône

Chalon-sur-Saône

Chalon-sur-Saône 1000 589 lambelin-eperviere

Chalon-sur-Saône, bakermat van de fotografie, op 30 km van de camping

Chalon sur Saône, aan de oevers van de Saône, is een mooie stad waarvan de oude stad rond de kathedraal is georganiseerd. De Place Saint Vincent, die tegenover de kathedraal ligt, is omzoomd met vakwerkhuizen. Op zondag- en vrijdagochtend is er markt. De rest van de tijd bezetten cafés en restaurants dit levendige plein. Midden in de Saône ligt een klein eiland met veel restaurants. Op de kades staat een museum voor fotografie als eerbetoon aan Nicéphore Niepce, uitvinder van de fotografie. Elk jaar, tijdens het derde weekend van juli, komt Chalon tot leven met de klanken van het straattheaterfestival “Chalon dans la Rue”. Gedurende 4 dagen vinden tientallen straatshows plaats in de vier hoeken van de stad. Chalon sur Saône ligt op slechts 20 kilometer van de camping Château de l’Epervière.