Camping in Bourgondië bij de Roche de Solutré

Roche de Solutré

Roche de Solutré 1000 592 lambelin-eperviere

De Roche de Solutré op 60 km van de camping le Château de l’Epervière

De rots van Solutré staat fier in het golvende landschap van de Mâconnais. Zijn stenen silhouet steekt af tegen de uitgestrektheid van de wijnranken. Via een pad bereikt u gemakkelijk de top, vanwaar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het zuiden van de Bourgogne en het Beaujolais-gebergte. Solutré is ook een belangrijke archeologische vindplaats. Sporen van menselijke bewoning van 57.000 jaar geleden zijn hier te vinden. U kunt het interpretatiecentrum bezoeken om meer te weten te komen over het leven van onze voorouders. De Roche de Solutré ligt op ongeveer 60 kilometer van de camping Château de l’Epervière.