Wijngaarden van de Côte Chalonnaise op 20 km van de camping

Vignoble de la Côte Chalonnaise

Vignoble de la Côte Chalonnaise 1000 678 lambelin-eperviere

Wijngaarden van de Côte Chalonnaise op 20 km van de camping

Ten zuiden van de Côte de Beaune en ten noorden van de Mâconnais strekt de Côte Chalonnaise zijn wijngaarden uit over 25 kilometer. In het hart van deze heuvelachtige landschappen worden heerlijke rode en witte wijnen geproduceerd. Tot de meest bekende appellations behoren met name Givry, Mercurey, Montagny of Rully. Minder prestigieus dan de Côte des Beaune of Côte de Nuits, zijn deze appellations ook goedkoper en bieden ze enkele zeer leuke verrassingen. Neem dus de tijd om enkele van deze wijnen te proeven bij de wijnboeren terwijl u geniet van de prachtige landschappen bezaaid met charmante dorpjes (Buxy, Montagny, Givry, enz.).